dimarts, 23 d’agost del 2011

Nous panells lluminosos informen sobre l’estat de les aigües de bany a Sitges



. L’Ajuntament de Sitges presenta un nou sistema d’informació sobre l’estat de les aigües de bany a través d’un panell lluminós instal·lat a la platja de la Fragata. 
. L’alcalde de Sitges entrega a les 24 platges de Sitges els Títols de Concessió.

Sitges, 1 d’agost de 2011. Un nou panell lluminós informarà a partir d’avui dilluns sobre l’estat de la qualitat de les aigües de bany a Sitges. La previsió meteorològica, la bandera o la presència de meduses seran algunes de les informacions que es podran consultar en català, castellà o anglès en una pantalla instal·lada a la platja de la Fragata.




A través del programa COWAMA i els equips tecnològics implantats a Sitges es pot informar a temps real de la qualitat de l’aigua de bany i conèixer si és apta o no. El mecanisme genera informes i gràfics que poden ser utilitzats per estudiar el comportament de la pluja, les temperatures a més de la qualitat de l’aigua.
El regidor de Platges i Medi Ambient, Ignasi Garrigó, i el director de zona de Sorea, Emili Giralt, han presentat avui el nou sistema d’informació integral de previsió que també és descarregable a través de dispositius mòbils: iphone o ipad.
Sitges és la segona població, després de Barcelona, on s’ha implantat aquest sistema d’informació. 
El projecte d’implantació del programa COWAMA s’ha dut a terme en dues fases. La primera, de l’any 2008-2010, va permetre la implantació del programa. I la segona (del 2011- 2012) contempla la instal·lació del primer panell informatiu. La previsió és que el 2012 continuï el projecte amb la incorporació de 2 panells més.
L’alcalde entrega els certificats de les platges
Divendres, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyat del regidor de platges, Ignasi Garrigó, i el president de l’Associació Turística de Platges, Manel Martínez, van visitar les platges de Sitges per tal d’entregar els 24 Títols de Concessió als responsables d’aquests serveis a les platges de Sitges. 
Cada document recull el nombre d’instal·lacions i serveis permesos a cadascuna de les platges, segons la resolució del Servei de Platges de la Generalitat de Catalunya. 
D’aquesta manera, l’Ajuntament dóna resposta a la Generalitat que obliga a tenir un document a la vista dels usuaris que els identifiqui com a treballadors concessionaris del servei d'instal·lació i explotació del servei de temporada.
Sitges té un total de 24 platges, de les quals 13 estan distingides amb la Certificació EMAS, que premia la gestió mediambiental de les platges, i la Certificació SICTED, que reconeix la gestió íntegra de les platges, avalant-les com a destí turístic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada