dimarts, 23 d’agost del 2011

Es presenta el programa oficial de Festa Major

















· La imatge del cartell és obra de l’artista suís afincat a Sitges Pere Stämpfli qui converteix els gegants moros en els protagonistes.


Per veure el programa sencer: 


El que serà nou aquesta Festa Major
Diumenge, 21 d’agost
• Passeig i presentació del nou cabeçut de l’ABPS inspirat en el moixiganguer Francesc Suárez. Des del Palau del Rei Moro als Jardins del Prado, a les 12.00 hores.
• Presentació del Drac de Sitges restaurat. A la plaça de l’Ajuntament, a les 19.45 hores. 
• Representació del Retaule de Sant Bartomeu. A l’Església Parroquial, a les 23.00 hores. 
Dimecres 24 d’agost
• Avançament del solemne ofici concelebrat en honor de Sant Bartomeu. A l’Església Parroquial, a les 10.30 hores.
El programa es composa de nou làmines amb cartells de festes majors anteriors, el primer data del 1935 i és el primer cartell que es conserva a l’Arxiu Històric Municipal. Les altres 8 reproduccions han estat seleccionades entre les millors de cada dècada. A la part anterior dels cartells, les descripcions dels protagonistes de la Festa Major 2011 i el seguit el programa d’actes. Tot presentat dins una carpeta de pintor perquè aquest 2011 la imatge de la festa és obra de l’artista suís Pere Stämpfli. 
El cartell mostra els gegants moros cara a cara. El Fa-luch i La-hia, construïts el 1979 per l’Agrupació de Balls Populars, són els protagonistes de la imatge oficial de la Festa Major i sembla que “conversin davant una sanefa moruna que en realitat és una empremta de roda”, en paraules del mateix Stämfpli. L’artista conegut per aportar al pop art una nova interpretació de les imatges, descontextualitza la marca d’una roda i la presenta de forma abstracta al cartell. Pere Stämpfli i la seva dona Anna Maria han tingut un paper actiu a Sitges com a impulsors d’iniciatives culturals i com a defensors del patrimoni local. Segons el president de la Comissió de Festa Major, Francesc Rosell, “el 2011 és l’any Pere Stämpfli. Quan es compleixen 40 anys que el Pere i l’Anna Maria van iniciar el seu idil·li amb aquesta vila, s’han inaugurat les instal·lacions de la Fundació i ens ha obsequiat amb el cartell de la Festa Major”.
Per la seva part, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, va agrair a Pere Stämpfli tant l’elaboració del cartell com la “tasca de mecenatge que impulsa en pro de l’art i la cultural locals”. L’Alcalde va convidar a reflexionar davant les nou reproduccions de cartells sobre “l’evolució de la història de Sitges, del disseny gràfic, de l’art i de la història del país, perquè totes aquestes làmines són un reflex del que ha estat i és Sitges i la Festa Major”. Les invitacions de l’alcalde Miquel Forns van anar mes enllà i va proposar als presents que canviessin el costum d’anar a veure els mateixos actes al mateix lloc i que s’apropessin a actes lúdics als que no hi haguessin anat abans per obtenir una visió diferent”. L’Alcalde, gran coneixedor de la Festa Major, la va catalogar de “diversa i variada” i va agrair els esforços tant d’entitats com de persones per permetre “amb menys recursos fer més”.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada