dijous, 3 de desembre del 2009

Comença la 13èna temporada de la Ruta del Xató
















Jordi Baijet, Alcalde de Sitges, va donar el tret de sortida a la nova edició

19 de novembre de 2009. La Ruta del Xató 2009 – 2010 ja està en funcionament. Es tracta d’una iniciativa comú entre 9 municipis de 3 comarques diferents: Alt Penedès (Vilafranca del Penedès), Baix Penedès (El Vendrell, Calafell i Cunit) i Garraf (Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Cubelles, i Canyelles) amb l’objectiu de promocionar i difondre el plat típic comú d’aquesta àrea, el xató. La Ruta es realitza de novembre a abril, coincidint amb la temporada de l’escarola, un dels seus ingredients principals.

L’acte inaugural d’aquesta tretzena edició aquesta setmana al Palau Robert de Barcelona, va comptar amb la presència del representant de la coordinadora de gremis de la Ruta del Xató, Josep Maria Sánchez; l’ambaixador de la Ruta d’enguany, el penedesenc Oriol LLavina, reconegut com a millor cuiner de l’any 2009 pel Fòrum Gastronòmic de Girona; i l’Alcalde de Sitges, Jordi Baijet, com a representant del municipis integrants de la Ruta.



En el marc de la Ruta del Xató, Sitges proposa durant tota la temporada el Menú del Xató. 23 restaurants de Sitges ofereixen a un preu tancat de 28 € i de dilluns a divendres un menú que inclou un primer plat de xató, un segon plat a elecció de cada establiment i per a postres taronja caramel·litzada amb Malvasia de Sitges, dolços de la casa i una copa de Malvasia. Aquesta proposta estarà en funcionament fins a l’abril de 2010 i és una iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Sitges amb la col·laboració de Turisme de Sitges.

L’aportació de la resta de municipis a la Ruta del Xató són xatonades populars. No obstant, en totes les poblacions també hi ha activitats paral·leles com concursos de Mestres Xatonaires i mercats de productes autòctons del territori.

Una de les novetats de la Ruta del Xató 2009-2010 són les escapades temàtiques que combinen el llistat dels restaurants dels 9 municipis que tenen xató a la seva carta, amb les diferents possibilitats turístiques de cada municipi. D’aquesta manera, el visitant es pot organitzar una escapada que contempli un bon àpat més una activitat complementària. La Ruta del Xató conté més de 180 propostes disponibles al web www.rutadelxato.com i agrupades com: enoturisme i xató, xató vora el mar, xató i patrimoni artístic i arquitectònic, xató als espais naturals, i música i xató.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada